Update

Update bij Vreedzaam in Transvaal- en Dapperbuurt

Geplaatst op 5 oktober 2020, 18:55 uur
Project achter op planning

Vreedzaam in de Dapperbuurt hebben we niet verder verkend. Er zijn enorm veel initiatieven in de Dapperbuurt gaande. Dit past niet genoeg.

In de Transvaalbuurt zijn enkele stappen gezet. Minder hard dan gewenst omdat er parallel twee andere initiatieven liepen vanuit de gemeente. Het oude huisje viel uit elkaar en er zijn inspraakrondes geweest met bewoners rondom het plein omtrent het design. Ook zal het speeltuin gedeelte heringericht worden. Participatie met school, bezoekers, bewoners en andere gebruikers was voorzien. Om dit proces niet te storen en te wachten op duidelijkheid is even gewacht met rekrutering van de pleincoordinator die vreedzaam getraint zou worden samen met gebruikers van het plein.

Nu is de insteek dat in November de persoon start zodat deze in December 2020 de training Vreedzaam gaat mede organiseren. In februari 2021 zal met het nieuwe huisje en geënthousiasmeerde gebruikers van het plein aan de Joubertstraat (Albert WittenbergPlein) op een vreedzame manier worden gespeeld en verbleven.

 

Deel dit: