Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Expertise centrum/dagopvang dementie allochtone ouderen.

Geplaatst op 22 augustus 2017, 15:27 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
In Oud Oost zijn er al verschillende locaties waar bewoners terecht kunnen voor dagopvang, activiteiten en vragen, waaronder het Wijkservicepunt de Kraaipan in de Transvaalbuurt en de Gooyer in de Dapperbuurt.

Als verpleegkundige heb ik veel affiniteit met amsterdam oost heb er gewerkt en bezoek deze bruisende wijk dagelijks.
Mijn voornemens is om een dagopvang/ inloop inclusief expertise kenniscentrum te starten voor buurtbewoners en cliënten in amsterdam oost.
Mijn doel is een multiculturele dagopvang gezien de diversiteit van van de buurt, wij zullen activiteiten aanbieden en willen ook lezingen, workshop en thema's geicht bespreken professionals betrekken om thema's te bespreken.
Verder is het doel dat locatie voor buurtbewoners laagdrempelig en toegangelijk moet zijn zodat zij ook dagelijks binnen kunnen lopen voor een praatje en activiteiten.
Het expertise kenniscentrum zal de aanwezige en belangstellende voorzien van gezondheid gerelateerde vragen en ook informatie en kennis delen.
Ons doel is om de cliënten die gebruik gaan maken van dagopvang te voorzien van een maaltijd dus faceliteit moet aanwezig zijn of te integreren zijn.

Gewenst resultaat 
Participatie/ kennis delen met elkaar/ educatie en informatie aan mantelzorgers
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
1 reactie

Chiarli v

ma 11 september 2017 09:38
Mooi idee!
Uw idee lijkt een mix van formele en informele zorg.
In Oud Oost zijn er al verschillende locaties waar bewoners terecht kunnen voor dagopvang, activiteiten en vragen, waaronder het Wijkservicepunt de Kraaipan in de Transvaalbuurt en de Gooyer in de Dapperbuurt. Om uw initiatief te realiser... lees meer