Project in gebiedsplan 2019   

Trainingen over CO2-impact en klimaatverandering

A
Geplaatst op 29 oktober 18, 14:26 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2019 - Watergraafsmeer ARGUMENTATIE: Toelichting: Vooruitlopend op het besluit over voortzetting van deze trainingen (vanuit het Carbon Literacy project uit Manchester) wordt in het gebiedsplan 2019 financiering aangevraagd. Het gaat om trainingen die Oost-breed worden gegeven en die door de 5 gebieden in Oost gefinancierd worden (in ieder gebiedsplan is daarom een vijfde van het totaalbudget aangevraagd).

In 2018 is in stadsdeel Oost een experiment gestart met het geven van trainingen aan organisaties, studenten en bewoners over CO2-impact en klimaatverandering. De training (volgens een Engels concept) is erop gericht de kennis over CO2-impact en klimaatverandering te vergroten en biedt handvatten om in de eigen omgeving duurzaamheidsacties te ondernemen. In 2019 worden de trainingen voortgezet en kunnen stakeholders uit de Watergraafsmeer meedoen aan deze trainingen.

Toelichting

Het gaat om trainingen die in heel Oost worden gegeven en die door de vijf gebieden in Oost gefinancierd worden. In ieder gebiedsplan is daarom een budget aangevraagd.

Gewenst resultaat Meer mensen zijn zich bewust van het belang van duurzaamheid en ontplooien initiatieven op dit gebied.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Meer bewoners en ondernemers nemen duurzaamheidsmaatregelen (?)
Financiƫle dekking:
  • Gebiedsbudget: 4.000,00

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

3 project-updates toon alle updates

Nicole Smakman

4-jul-2019 16:46
Project volgens planning

De trainingen zijn georganiseerd op 26 juni en 10 juli 2019. Na zomer 2019 wordt nog een aantal bewonerstrainingen georganiseerd.

Houdt deze website in de gaten voor de data: https://www.degezondestad.org/projecten/29/act-on-your-carbon-impact

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Jolanda Koffijberg

16-dec-2019 08:35
Project afgerond

Op 26 juni en 10 juli is de training 'Act On Your Carbon Impact' aan bewoners gegeven. Op 28 november is de training gegeven aan ambtenaren, waardoor zij hun kennis hebben vergroot, wat helpt in de gesprekken met initiatiefnemers en op basis waarvan zij zelf ook hun eigen impact kunnen reduceren.
0

Open de update in eigen pagina