Project in gebiedsplan 2019

Een verbonden buurt - Lopend vuurtje

Geplaatst op 31 oktober 2018, 15:17 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Dit voorstel is een voortzetting van een goed lopend initiatief in 2018. De kwaliteit is hoog en daarom wordt het project gecontinueerd. In 2019 is van belang de verbinding te maken met nog meer en andere groepen dan het afgelopen jaar.

100 mensen, 100 dagen, 100 ontmoetingen. Amsterdam Oost telt 130.000 mensen, meer dan 100 nationaliteiten en 60.000 huishoudens! Het project Lopend Vuurtje nodigt 100 buurtbewoners uit om met elkaar te eten. Dit gebeurt voornamelijk in de vorm van diners voor twee groepen waartussen potentiële of actuele spanningen bestaan. Bijvoorbeeld een diner waarbij jongeren en politie met elkaar aan tafel gaan, of een diner voor kerk- en moskeegangers. Groepsdiners zijn laagdrempelig, kunnen een breder gesprek op gang brengen en leiden vaak tot verdere ontmoetingen en samenwerkingen.

Er worden ook individuele etentjes georganiseerd, waarbij twee of meer mensen met een verschillende achtergrond aan elkaar worden gekoppeld.

Gewenst resultaat 
Kloof tussen buurtbewoners verkleinen.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Bewoners voelen zich veilig in hun buurt (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Patricia Song

Project volgens planning

De etentjes zijn in voorbereiding. Verschillende doelgroepen zijn benaderd om deel te nemen om aan etentjes van lopend vuurtje mee te doen. Uitvoering daarvan zal in de periode van november en december zijn. De volgende partners doen mee: Seth statushouders, Seth hva, Moeders Bakfiets, overblijf mo... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Patricia Song

Project afgerond

0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Linda Vosjan

ma 26 november 2018 09:41
Ja