Project in gebiedsplan 2019
Idee

Aanpak Joris Ivensplein

Geplaatst op 6 november 2018, 13:39 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

VOORLOPIG BESLUIT: Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

De aanpak van het Joris Ivensplein is in volle gang. Samen met bewoners, ondernemers, de school en vastgoedeigenaren is een plan gemaakt om van het plein een mooie en veilige plek te maken, waar men kan spelen, verblijven en ontmoeten. Zo wordt het plein geschikt voor buurtgerichte evenementen die bijdragen aan de leefbaarheid en sociale cohesie. VvE’s en woningcorporaties zetten gelijktijdig in op prettige en veilige gebouwen en de parkeergarages.

In de afgelopen twee jaar is een begin gemaakt met herinrichting van het plein: er zijn groenbakken aangebracht en er is gestart met de vernieuwing van het kleuterschoolplein bij de Neptunusschool. Voor 2019 staat de realisatie van een Natuurspeeltuin op het plein op de agenda.

Ook is een belangrijk doel het verder versterken van de samenwerking tussen het bewonerscollectief JIP, ondernemersvereniging Winkelcentrum IJburg, de markt en andere partijen.

(zie ook het project Welkom in de wereld van JIP!)

Toelichting

De aanpak van het Joris Ivenspleinstaat staat op de agenda sinds er in maart 2016, samen met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden een placemaking game is gespeeld met het plein als onderwerp. Alle stakeholders hebben eigen ideeën en belangen. Om van deze plek echt een fijne ontmoetingsplek te maken is het belangrijk te kijken hoe partijen elkaar kunnen versterken door waar mogelijk een samenwerking aan te gaan.

Gewenst resultaat - Een Natuurspeeltuin op het Joris Ivensplein.
-
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Bewoners met verschillende leefstijlen leven goed met elkaar samen (?)
Financiële dekking:
  • Gebiedsbudget: 70.000,00
Deel dit:
2 project-updates

Maureen Linthout

16-sep-2019 17:03
Project volgens planning

Op verschillende vlakken zijn er ontwikkelingen geweest rond het Joris Ivensplein. Het ontwerp voor de grote speeltuin wordt afgerond en momenteel wordt ingepland wanneer de uitvoering kan starten. Dit is nog niet zichtbaar. Wat wel echt zichtbaar is is het speeltoestellen op het terras van de Neptu Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Maureen Linthout

29-jan-2020 20:02
Anders

De uitvoering van de Natuurspeeltuin loopt. Als dat is afgerond zijn de voornaamste ambities uit de oorspronkelijke inventarisatie met de buurt en ondernemers gerealiseerd. Daarmee zijn de doelen van het gebiedsplan 2019 dan bereikt. De integrale aanpak loopt door, maar komt op een lager pitje te st Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
4 reacties

Danny Jansen

Ja
do 8 november 2018 17:06

S E Slinger

Ja mits...: Het afschuwelijke kunstgras verdwijnt en de prachtige bomen min of meer het alleenrecht behouden.
do 15 november 2018 17:32

Linda Vosjan

Ja
ma 26 november 2018 09:37

Antoinette Poortvliet

Ja
ma 26 november 2018 14:58
Wil je reageren? Meld je dan aan.