Project in gebiedsplan 2020   

Doorontwikkelen en digitaliseren van de Makkie

A
Geplaatst op 12 november 19, 08:23 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2020 - Indische Buurt en Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2020 - Indische Buurt en Oostelijk Havengebied
Focusopgave Armoede-aanpak Indische Buurt

Makkies kun je verdienen als je voor een buurtbewoner of een (buurt)organisatie in de Indische Buurt een klus doet. Daarmee help je de buurt, je buren én jezelf, want met gespaarde Makkies kun je weer betalen voor de helpende hand van een buur of bij een lokale ondernemer of voor een leuk uitje, bijvoorbeeld naar het zwembad. In 2019 liep er in de Indische Buurt een pilot waarbij Stadspas en de afdeling Participatie van de gemeente betrokken waren. Deze pilot is als succesvol beoordeeld, zowel door de gemeente als door de gebruikers, die door de koppeling met de Stadspas nu meer mogelijkheden hadden om hun Makkies uit te geven. De Makkie wordt uitgebreid naar Oud-Oost en de 'munt' wordt in 2020 gedigitaliseerd.

Gewenst resultaat - Vanaf voorjaar 2020 is de Makkie digitaal.
- Mensen die nu nog niet deelnemen aan het maatschappelijk leven worden door de inzet van de Makkie geactiveerd om mee te doen.
1 project-update

Martine Koehein

4-okt-2020 22:54
Project achter op planning

De digitalisering van de Makkie loopt achter op schema. De partij waar het Makkie team mee in zee moest gaan voor de digitalisering kon toch niet het product leveren dat nodig is voor de digitalisering van de Makkie. Het Makkie team is nu met een andere partij in gesprek over de digitalisering. Nade...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina