headerbeeld

Samenwerking Gemeente Amsterdam en Coöperatie Gebiedonline

  

De gemeente Amsterdam stelt jaarlijks voor alle 22 gebieden in de stad gebiedsplannen op.

Sinds 2016 maakt de gemeente gebruik van het online-platform van de coöperatie Gebiedonline. De coöperatie is een samenwerking van diverse bewonersorganisaties, maatschappelijke instellingen en gemeenten. Doel is om samen de beste buurtwebsites te ontwikkelen tegen minimale kosten. Binnen deze coöperatie wordt de software beheerd voor o.a. Oud-Oost, Indische Buurtbalie, Buurtbalie-OHG, Zeeburgereiland en Hallo IJburg.

Op verzoek van Stadsdeel-Oost is in 2016 de functionaliteit voor het opstellen van de gebiedsplannen toegevoegd. Eerst in 2 gebieden, een jaar later in alle gebieden. Jaarlijks worden in december de gebiedsplannen automatisch als PDF gegenereerd en aangeboden aan het stadsbestuur ter accordering. Ook wordt via deze website gevolgd hoe de plannen worden uitgevoerd. 

Binnen de samenwerking is de gemeente Amsterdam verantwoordelijk voor de uitvoering van het proces en de gebiedsplannen als resultaat. De coöperatie Gebiedonline is verantwoordelijkheid voor de correcte technische werking en de beveiliging van de gegevens.

Bekijk de resultaten tot op heden