Update

Update bij Museum Perron Oost

Geplaatst op 17 januari 2019, 14:15 uur
Project afgerond

We hebben in 2018 diverse activiteiten gerealiseerd en nieuwe plannen gemaakt voor 2019.

1- Tentoonstelling 'Hour Hands' van Giorges Gripeos 
Voor deze tentoonstelling in Museum Perron Oost, heeft Giorgos Gripeos mensen met verschillende achtergronden, leeftijden en nationaliteiten, gevraagd om hun eigen huis te bouwen. Bedrijven uit de buurt heeft hij benaderd voor de “ingrediënten” om deze tentoonstelling mogelijk te maken.

Totaal 400 bezoekers


2- 4&5 mei programma 'Wat zou jij doen' met vrijheidsmaaltijd, tentoonstelling en voorstelling. 
Als je in een oorlog terecht komt kan je verschillende keuzes maken. Kies je voor verzet? Werk je mee met de vijand? Blijf je daar waar het oorlog is of vlucht je naar een veiliger plek? Het zijn keuzes die achteraf vaak gedefinieerd worden als goed, fout, dapper of laf. Veelal door mensen die nooit in die situatie zaten. Is de vraag wat zou jij doen? wel te beantwoorden en kan je oordelen over de keuze van een ander? Die vragen staan centraal in Museum Perron Oost tijdens de weken rondom 4 en 5 mei.

Totaal 380 bezoekers


3 -Tentoonstelling 'Hiding' van Mirjam de Zeeuw 
‘Wie wonen hier, vroeg ze zich af. Zouden ze zich verstoppen, schuilhouden? Hij reageerde onverschillig. Waarom vraag je dat, wat doet het er toe. En toch bleef ze het zich afvragen, zou ze aanbellen? Zouden ze komen kijken en het begrijpen?’

Totaal 300 bezoekers


4- Tentoonstelling 'Another walk in a strange park' van collectief Luweteloos 

Totaal 350 bezoekers

In 2019 staat ons programma in het teken van migratie en Identiteit De Cruquiusbuurt is een plek waar mensen uit alle windhoeken van de wereld zijn neergestreken. Mensen met een eigen geschiedenis, maar ook mensen met een gedeelde geschiedenis.

We werken samen met Buurt-cooperatie OHG, het Internationale Instituut voor Sociale Geschiedenis, diverse buurtbewoners en kunstenaars. We vertellen verhalen van mensen die vrijwillig of gedwongen in Amsterdam terecht zijn gekomen aan de hand van filmportretten, dans en exposities.


Onze gezamelijke missie: het samenbrengen en tonen van een verscheidenheid aan werelden en individuele verhalen. Het is belangrijk te kijken naar wat ons als mens met elkaar verbindt, en tegelijkertijd oog te hebben voor wat ons uniek maakt en van elkaar onderscheidt.

Documenten
Deel dit: