Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Deel Ritueel Transvaal op 21 december op Steve Bikoplein

Geplaatst op 21 september 2017, 16:48 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Met initiatiefnemer is afgesproken om eerst het initiatief in 2017 te doen, en te evalueren.

Elk jaar op de korte dag, 21 december, wil Moving Arts Project samen met mensen uit de buurt het Deel Ritueel, gestart op 21 december 2016, organiseren, zodat dit zich in de loop der jaren lokaal verder kan ontwikkelen en dat zich jaarlijks kan herhalen als een ritueel voor de buurt.
Aanleiding voor dit Deel Ritueel is feedback uit de GespreksTafels die MAP in 2015-2016 in Transvaal heeft gehouden. Hieruit bleek behoefte aan een manier van vieren voor iedereen. Vieren is iets wat we allemaal doen, soms religieus zoals de islamitische Slacht- en Suikerfeesten, het Holy feest van de Hindu’s, het Joodse Pesach en het Christelijke Kerstfeest. Soms juist door het leven en gevierd in veel kleinere kring zoals verjaardag, housewarming of huwelijksfeest.
Het Deel Ritueel viert de veelzijdigheid van de buurt naast alle bestaande feesten. Met vieringen kun je veranderingen brengen in het collectieve bewustzijn in een buurt.

Gewenst resultaat 
Een jaarlijks terugkerende viering van de korte dag waar mensen uit alle culturele en sociale lagen van Transvaal en omgeving aan mee doen, zowel wat betreft de voorbereiding als wat betreft de uitvoering. Een moment van reflectie, ontmoeting en uitwisseling.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Participatie en activiteiten mét en vóór de buurt (?)
Deel dit:
3 reacties

Joost van der Klein

vr 6 oktober 2017 10:21
De beslissing welke projecten worden opgenomen in het definitieve gebiedsplan, ligt bij het stadsdeelbestuur. In december beslist het stadsdeel over de inhoud van het gebiedsplan. Alle besluiten worden hier toegelicht. Indien voorstellen van deelnemers niet worden overgenomen, zal een argumentatie wo... lees meer

Jitske Hallema

vr 20 oktober 2017 18:06
Ja mits...

Lot Locher

vr 3 november 2017 18:57
Ja