Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Onderzoek veiligheidsbeleving onder kinderen in Transvaal

Geplaatst op 30 september 2017, 11:33 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
De aanpak rond het wijkpedagogisch klimaat moet nog worden uitgewerkt. In samenwerking met partners in de buurten zal een aanpak worden vastgelegd.

Sociaal Cement wil graag een onderzoek doen naar de veiligheidsbeleving van kinderen en hun ouders in de wijk Transvaal. Door korte interviews en enquêtes bij kinderen en ouders in de Transvaalbuurt. Vanuit de pedagogische alliantie is het wenselijk om een beeld te hebben van welke onveiligheid deze doelgroepen ervaren. Door een projectleider aan te stellen en die samen met studenten van de HvA een onderzoek te laten doen onder kinderen en ouders willen we een aantal concrete punten benoemen die verbeterd kunnen worden en tegelijkertijd mogelijke aanknopingspunten tot verbetering inzichtelijk maken.

Er loopt op dit moment een groep eerstejaars bestuurskunde die het wijk pedagogisch klimaat in beeld willen brengen. Ons onderzoek zal daarop aansluiten maar zich expliciet richten op de veiligheidsbeleving van kinderen (wat onderdeel is van het wijk pedagogisch klimaat, maar specialistischer en uiteindelijk waardevoller voor het verder uitwerken van het PvA van de pedagogische alliantie).

Toelichting

er zullen verschillende werkmethoden worden uitgezet voor de verschillende kinderen in verschillende leeftijden. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden van het ontwikkelen van een bordspel / creatieve tool om het gesprek met kinderen over veiligheid in de buurt laagdrempelig te houden.

Gewenst resultaat 
Een concreet beeld wat de onveiligheidsbeleving is onder kinderen en hun ouders, en een denkrichting om deze te verbeteren.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Versterken van de pedagogisch dragende samenleving (?)
Deel dit:
3 reacties

Joost van der Klein

vr 6 oktober 2017 09:59
Bedankt voor uw voorstel
De beslissing welke projecten worden opgenomen in het definitieve gebiedsplan, ligt bij het stadsdeelbestuur. In december beslist het stadsdeel over de inhoud van het gebiedsplan. Alle besluiten worden hier toegelicht. Indien voorstellen van deelnemers niet worden overgenomen,... lees meer

Sander Otte

vr 6 oktober 2017 13:43
Ja

Jitske Hallema

vr 20 oktober 2017 16:52
Ja mits...: Bewoners geven al lang aan dat zij gezamelijke activiteiten voor kinderen missen waardoor kinderen het moeilijk vinden vriendjes en vriendinnetjes te maken.het is wijsheid als er ook onderzoek naar de behoefte wordt opgenomen. Ajb het onderzoek laten doen door ouderejaars pabo studenten of pedagogis... lees meer