Project in gebiedsplan 2021

Kunstwerk Steigerpark (special)

Geplaatst op 19 februari 2021, 17:19 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2021 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2021 - IJburg en Zeeburgereiland

De realisatie van het kunstwerk in het Steigerpark is het sluitstuk van een proces dat in 2018 is gestart. 

Toelichting

In 2019 en 2020 is o.l.v Wiseguys gewerkt aan het formuleren van de randvoorwaarden van het kunstwerk ‘to be’, om vervolgens via een longlist van kunstenaars, en een stortlist te komen tot 2 kunstenaars die een opdracht hebben gekregen voor een schetsmodel. Deze kunstenaars zijn Rob Sweere en Jonas Wijtenburg geworden. Zij zijn gekozen door een voor dit doel ingestelde lokale IJburgse ’kunstcommissie’, bestaande uit ongeveer een 12-tal bewoners, de gebiedsmakelaar en de ontwerper van het park, waarbij ook de cultuurmakelaar en leden van het stadscuratorium betrokken zijn geweest. In de oorspronkelijke planning had er eind februari 2020 een fysieke stemronde over twee schetsontwerpen zullen plaatsvinden. Door omstandigheden (de schetsontwerpen waren toen nog te grof, er waren vragen over het beheer ervan, en een buitenlandse opdracht van een van de kunstenaars) is er de nodige vertraging opgetreden. Corona heeft ertoe bijgedragen dat er uiteindelijk is gekozen IJburgers digitaal te laten stemmen. Het gekozen kunstwerk wordt in 2021 gerealiseerd in het Steigerpark.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Idee
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Gijs Hendrix

Project volgens planning

IJburgers konden van 6 t/m 20 november 2020 aangeven welk kunstwerk hun voorkeur had. In totaal hebben 194 IJburgers hun voorkeur aangegeven. De meerderheid koos voor het kunstwerk van Rob Sweere. De kunstenaar werkt zijn ontwerp momenteel verder uit.

0
Open de update in eigen pagina

Gijs Hendrix

Project volgens planning

Het voorlopig ontwerp van het aan te leggen Steigerpark is klaar. U kunt het ontwerp vinden op: https://www.amsterdam.nl/projecten/steigerpark/nieuws-steigerpark/steigerpark-online-bijeenkomst-ontwerp/.

Op donderdag 4 maart 2021 van 19.30 – 20.30 uur organiseren we hierover een digitale informatieav...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina