Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Verbindingsbrug Transvaal

Geplaatst op 4 september 2017, 20:29 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

VOORLOPIG BESLUIT

Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost


ARGUMENTATIE:
Dit initiatief raakt aan meerdere gebieden en hoort niet direct thuis in de projectlijst van het gebiedsplan. Het benodigd budget voor dit initiatief overstijgt ruimschoots de middelen voor de gebiedsplannen. Deze punten én de maatschappelijke discussie maakt dat voor dit initiatief een aparte afweging gemaakt moet worden.

Kinderen uit Transvaal en de Watergraafsmeer gaan samen naar school, sporten en spelen samen. De Ringvaart is de grens tussen deze twee buurten. De bruggen die er nu liggen, liggen voor kinderen ver uit elkaar. Als kinderen elkaar opzoeken dan doen ze dat heel vaak lopend. Laat het water de kinderen verbinden. Op een speelse manier. Door een speel- en loopbrug te maken over de Ringvaart op de hoogte van de Laing's Nekstraat en de Willem Beukelstraat. Zo'n brug hoeft niet duur te zijn en geeft wel super veel speelplezier.

Gewenst resultaat Het resultaat is een speel- en loopbrug, een brug van touwen, waar kinderen op en mee kunnen spelen. Zodat ze met elkaar spelen, spelen met het water en elkaar tegenkomen. Kinderen uit twee buurten. De hoge en de lage kant van de Ringvaart worden zo op een speelse manier verbonden.
Illustration
Voorbeeld van een touwbrug
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Verbeteren en veilig inrichten van de openbare ruimte (?)
Deel dit:
213 reacties

Wessel Swart

Nee: De ringdijk is een uniek stuk natuur in Amsterdam. Omdat zij een lange aanvliegroute hebben is dit een van de weinige plekken in de stad waar zwanen kunnen opstijgen. Er is een zwanen paar dat hier elk jaar terugkomt om hun eieren uit te broeden tot volgroeide jonge zwanen. Dit is echt uniek! En dit Lees meer
do 9 november 2017 20:42

Frans Broere

Nee
vr 10 november 2017 13:39

Samuel Van der Sluis

Nee: Dit is letterlijk onnodig belastinggeld verspillen omdat een jong meisje niet wil omfietsen. Fietsen is nota bene gezond. Leuk dat zij sneller naar haar vriendjes wil, maar als je in die buurt woont weet je dat dit nergens op slaat.
za 11 november 2017 22:07

ellen nieuwland

Nee: Voor 2 min verder fietsen en 5 min extra lopen kan men toch niet een dure brug bouwen - besteed het geld liever aan zeer noodzakelijke projecten (veiligheid! milieu! goede speelvoorzieningen voor kinderen). Verder verstoort de brug de (broedende) vogels. De uitbouw in de Ringvaart wordt slecht onder Lees meer
zo 12 november 2017 16:48

Wessel Swart

Nee
ma 13 november 2017 09:18
Wil je reageren? Meld je dan aan.