Project in gebiedsplan 2020   

Versterken samenwerking informele en formele zorg

A
Geplaatst op 18 november 19, 10:55 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2020 - Watergraafsmeer

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2020 - Watergraafsmeer
Focusopgave Goede zorg en zelfstandig wonen

Een keerzijde van zelfstandig wonen is eenzaamheid, vooral bij alleenwonende ouderen met lage inkomens. In onder andere Betondorp is een groot percentage van de bewoners erg eenzaam. 

In samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties en verschillende bewonersnetwerken zoeken we naar betere manieren om vroegtijdig te signaleren en maatwerk te bieden voor ouderen en kwetsbare mensen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven.

Amsteldorp beschikt over een sterk bewonersnetwerk, Amsteldorp Actief. De leden van dit netwerk organiseren al jaren diverse activiteiten in de buurt, bijvoorbeeld op het gebied van ontmoeting, burencontact en tuinonderhoud. We willen samen met zorginstellingen (Open Hof en de Zorgalliantie), welzijnsinstanties en de bewoners op zoek naar mogelijkheden om de signalering van toenemende zorgvragen of ernstige eenzaamheid te verbeteren, zodat er maatwerk geleverd kan worden.

Gewenst resultaat Mensen krijgen de zorg die nodig is.
1 project-update

Joke van Vliet

6-okt-2020 15:41
Project achter op planning

Overleg met Amsteldorp Actief en de Open Hof leverdeer op dat er behoefte was aan deskundigheidsbevordering van de vrijwilligers over dementie.

Er is een trainer gevonden, maa rvanwege Corona is de training tot nader orde uitgesteld.

 


0

Open de update in eigen pagina