Project in gebiedsplan 2021

Makkies

Geplaatst op 10 februari 2021, 14:57 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2021 - Oud-oost

VOORLOPIG BESLUIT: Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2021 - Oud-oost

Makkies kun je verdienen door vrijwilligerswerk te doen voor een buurtbewoner of een organisatie in de buurt. Met elk uur vrijwilligerswerk verdien je één Makkie. Zo help je de buurt, je buren én jezelf, want met gespaarde Makkies kun je betalen bij veel aangesloten lokale winkeliers en organisaties (zie: www.makkie.cc).

Makkie draait nu meerdere jaren in de Indische Buurt en in de loop van 2021 kun je ook in de Dapperbuurt en de Transvaalbuurt Makkies verdienen en uitgeven. Er is een stedelijk projectteam in samenwerking met Stadspas. Er is inzet nodig in Oud-Oost om Makkie op gang te brengen en te laten draaien.

Gewenst resultaat Eind 2021 is de Makkie geintroduceerd in de Dapper- en transvaalbuurt. Dit betekent dat bewoners, vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en ondernemers bekend zijn met de makkie, er positief tegenover staan en deel willen nemen.
Streven is eind 2021 een deelname aan de Makkie van 200 vrijwilligers, 5 à 10 verdienpartners en 30 verzilverpartners in totaal in beide buurten (in de ideale wereld zonder corona…)
Deel dit: