Project in gebiedsplan 2021
Idee

Steunen van lokaal initiatief dat bijdraagt aan duurzaamheidsambities van de gemeente Amsterdam.

Geplaatst op 21 januari 2021, 10:37 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2021 - IJburg en Zeeburgereiland

VOORLOPIG BESLUIT: Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2021 - IJburg en Zeeburgereiland

Duurzaamheid is bij uitstek een onderwerp waar we samen met bewoners (jong en oud) en andere partners aan willen werken. Initiatieven die bijvoorbeeld bijdragen aan een circulaire economie zoals het tegengaan van voedselverspilling, wateradaptie, afvalscheiding, schoon vervoer en energiebesparing kunnen in samenwerking met lokale organisaties zoals IJburg Schoon, Natuurlijk IJburg! worden ondersteund. Zo werken we samen aan een klimaatneutrale stad.

Wanneer jij samen met andere bewoners, bedrjiven en/of instellingen een complex duurzaam project wil starten, dan kun je bijvoorbeeld een beroep doen op de Subsidie Ruimte voor duurzaam initiatief - projectvoorbereiding. Ook zijn er subsidies voor blauwgroene daken, groene daken en gevels, stadslandbouw en voedselinitiatieven. 

 

Toelichting

Op de website https://nieuwamsterdamsklimaat.nl/ staan al veel tips en voorbeelden van initiatieven elders in de stad. In de Duurzame Wegwijzer https://nieuwamsterdamsklimaat.nl/duurzame-wegwijzer vind je ook de genoemde subsidiemogelijkheden.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat Enkele nieuwe initiatieven op het terrein van duurzaamheid op IJburg
Deel dit: