Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Kunsthek vernieuwen

Geplaatst op 3 oktober 2017, 11:55 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - Oud-Oost

ARGUMENTATIE:
Opgave onderbrengen in project: openbare ruimte initiatieven. De verdere uitwerking van dit initiatief moet in goed overleg met de betrokken deskundigen van de gemeente.

Het Kunsthek zijn de 7 vitrines aan het hek van het Oosterpark (Linnaeusstraat). De vitrines zijn in 2009 aangeschaft met hulp van Bewoners aan het Stuur. In het Kunsthek exposeren kunstenaars uit de buurt of er hangt kunst over de buurt. Het Kunsthek hangt in de openbare ruimte, dus de exposities zijn voor iedereen altijd (gratis) toegankelijk. Het initiatief was van Anke Weber, de huidige beheerder is Dorette Evers.

Toelichting

De vitrines zijn een paar jaar terug opgeknapt, (nieuw glas). Maar inmiddels zijn de aluminium kasten ook aan vervanging toe. Er zitten kleine scheurtjes in de achterkant, dat maakt dat ze niet waterdicht meer zijn. Het Kunsthek wordt nog steeds enthousiast gebruikt, het zou fijn zijn om de vitrines te kunnen vervangen.

Een kleine greep uit de kunstenaars die een expositie hadden bij het Kunsthek: Irma Braat, Teo Krijgsman, kinderen van de Dapperschool, Gemma vd Broek, Robert Pennekamp, kinderen van de Lidwina school olv Henna Goudzand Nahar, Meland Langeveld, Mirjam de Zeeuw, Docking Station, Gertrude en Lyna, Pretvormer en St. Accu, Diana Hartog, Iris de Voogd, ouderen uit De Goyer olv Karel Appel Huis, etc.

Gewenst resultaat 
Stevige, mooie uitstraling, zodat de kunst van de kunstenaars goed beschermd is en mooi uitkomt. En dat bewoners/voorbijgangers kunnen genieten van kunst uit/over de buurt. En zo krijgen we (nog) meer binding met elkaar.
Idee
Illustration
expositie Gemma vd Broek
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Verbeteren en veilig inrichten van de openbare ruimte (?)
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 10 reacties

Bertie van Gelder

do 5 oktober 2017 18:46
Ja: Een blikvanger voor de buurt.

Joost van der Klein

vr 6 oktober 2017 10:03
Beste Dorette, heb je hier enig idee wat de kosten zijn?

Marian Haringsma

ma 9 oktober 2017 11:04
Ja: Fijn om als kunstenaar jouw kunst te kunnen laten zien in de openbare ruimte, zodat deze toegankelijk is voor iedereen. Op een laagdrempelige manier ook voor de kunstenaar.

Jannekee Jansen op de Haar

wo 11 oktober 2017 17:15
Ja

els nederlof

za 14 oktober 2017 10:13
Ja