Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project in gebiedsplan 2017

Perspectief criminele jongeren

Geplaatst op 1 november 2016, 14:19 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Oud-Oost

Inzet op het bieden van perspectief aan overlastgevende/criminele jongeren middels op maat doorgeleiding naar werk. Gedacht wordt aan de volgende 2 projecten (andere voorstellen niet uitgesloten):

Heilige Boontjes Koffie (initiatief uit Rotterdam) betreft een goedlopende sociale onderneming, koffiecafé, waar criminele jongeren werkzaam zijn. Jongeren gaan gedurende 1 jaar onder begeleiding aan de slag  waarna ze met de nodige kennis, vaardigheden, werkervaring de arbeidsmarkt op gaan. Onderzoek naar mogelijkheden van dit concept in Oost.

Rode Draad: bestaat uit begeleiding van sport en spel op een plein en uit de doorgeleiding van criminele/overlastgevende jongeren naar werk. Vanuit het plein wordt contact gemaakt met oudere jongeren. Zij worden op maat begeleid met als einddoel stabiel en duurzaam werk.

Projecten gericht op dit doel (perspectief middels werk) lenen zich bij uitstek voor co-financiering vanuit centrale stad.

Gewenst resultaat 
Bieden van perspectief aan criminele jongeren middels doorstroom naar werk waardoor de veiliheid op straat wordt vergroot.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Gedrag en zelfbewustwording van jongeren (?)
Documenten
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Janneke Uitterhoeve

Project volgens planning

In oud oost wordt 1 keer per week een sport activiteit op een plein gehouden. In overleg met partners in de wijk is dit van donderdagmiddag naar woensdag 19:00 verplaatst. Rond de Roomtuintjes is weinig animo maar rond de dapperschool doen meer jongeren mee. Het aantal deelnemers is minder dan dit z... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Joost van der Klein

Project volgens planning

zie eerdere update
0
Open de update in eigen pagina